Božićni susret nadbiskupa Devčića s gradonačelnikom i županom
Kategorija:
Vijesti

Na badnje jutro, u srijedu 24. prosinca u blagovaonici Riječke nadbiskupije  održan je tradicionalni božićni susret riječkog nadbiskupa Ivana Devčića i gradonačelnika grada Rijeke Vojko Obersnel.

Božić je blagdan obitelji i osobito u Godini obitelji moramo misliti na siromašne i potrebite, rekao je nadbiskup. Izrazio je nadu da će u budućnosti biti sve manje onih koji će ‘trbuhom za kruhom’ morati ići iz Hrvatske te poručio kako je potrebno više sposobnosti i iskrene želje da se ljudi u ovome društvu međusobno prihvaćaju.

Za gradonačelnika Rijeke ovo je više od simboličnog božićnog susreta. Božić je blagdan koji je na tragu međusobnog razumijevanja i tolerancije, što ne treba osobito isticati u ovom gradu, te je ovo susret prijatelja, rekao je Obersnel.

Riječkog nadbiskupa posjetio je u utorak 23. prosinca župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina. Ovo je prilika za osvrnuti se i procijeniti događanja u protekloj godini te istaknuti potrebe i smjernice budućih aktivnosti između Županije i Riječke nadbiskupije, rekao je Komadina.

U svojim pozdravnim riječima nadbiskup i župan izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te potvrdili spremnost da se takvi odnosi nastave i u slijedećoj godini.

Skip to content