Andrejna va Bakru
Kategorija:
Vijesti

U nedjelju, 30. studenog, župa Bakar proslavila je svog nebeskog zaštitinika sv. Andriju apostola. Svečano misno slavlje u zajedništvu sa svećenicima Bakarskog dekanata predslavio je vlč. Marinko Kajić, župnik Velog  Brguda, Velih Muna i Vodica.

U nadahnutoj homiliji govorio je o životu sv. Andrije naglasivši kako Gospodin svakom čovjeku upućuje svoj poziv kao što je pozvao sv. Andriju. Na svima nama je da taj poziv prihvatimo te da svojim životom naviještamo Isusa Krista u koga smo povjerovali, „bilo to zgodno ili nezgodno“, naglasio je propovjednik.

Na kraju svete mise, bakarski župnik vlč. Giuseppe Vosilla, uručio je zahvalnice Karmeli Klepac, Elizabeti Benić, Ljerki Forempoher te Ivanu Dubroviću za nesebičan trud i zalaganje koji kroz dugi niz godina ulažu u ovu župnu zajednicu. Liturgijsko pjevanje predvodili su udruženi župni zborovi Bakra i Mošćenica.

Nakon misnog slavlja, okupljeni vjernici su u katakombama razgledali  izložbu fotografija bakarskog umjetnika Miljenka Šegulje dok su u Kaštelu sudjelovali na recitaciji mladih čakavaca pod vodstvom Društva naše djece Bakar kao i izložbi keramike, slika i fotografija bakarskih autora. Druženje se nastavilo uz prigodan domjenak u Kaštelu gdje se je radosnim druženjem obilježila još jedna Andrejna va Bakru. (M.Š.)

Skip to content